top of page

Toftahult

Bed & Breakfast

Alla är varmt välkomna till Toftahult.

Här har du friheten att vara exakt den du är. 

Upplev naturens stillhet som bara de småländska skogarna kan ge.

Här hittar du en andningspaus och du kan vara så stilla eller aktiv som du behagar.

På Toftahult är vi oerhört djurvänliga, och alla familjemedlemmar är hjärtligt välkomna, oberoende om de har två, fyra eller fler ben, eller fjädrar för den delen. Tveka inte att kontakta oss för det vi kallar "Bed & Box" där både du och din häst får en riktigt god natts sömn innan dagens äventyr väntar. 

 

Familjer och andra grupper bestående av stora och små hittar många spännande aktiviteter i omgivningarna, och det finns mycket att sysselsätta sig med på Toftahult. Ni kan hyra kanot, låna någon av våra många cyklar gratis, klappa våra kaniner eller följa hönsen som spatserar på gårdsplanen. Har ni riktig tur så finns det även nykläckta kycklingar att titta på. Långa vandringar längs med alla stigar i skogarna runt sjön Åsnen är fantastiskt, och att stanna och ta ett dopp eller fiska en stund är en verklig fröjd. 

Efter en dag full av aktivitet är det skönt att hyra vår vedeldade bastu för ordentlig avslappning. Efteråt tar man självklart ett dopp i den lilla tjärnen, endast några meter från bastun. 

Våra stallkatter Smirren & Simba älskar att bli klappade och gosade med, så passa på när du ser dem på gårdsplanen. 

 

Vi erbjuder både dubbelrum samt familjerum. Rummen är placerade i gästhuset, familjestugan Kastanjen samt de små drängstugorna Blåklockan och Vitsippan. Alla sovrum är utrustade med oerhört bekväma sängar samt privat dusch och toalett. Frukostmatsalen finner du i huvudbyggnaden, där vi serverar en väl tilltagen och smakfull frukost som du kan köpa till extra, och som du står dig på långt in på dagen. Den är självklart gjord på mestadels lokala, organiska råvaror. Här finner alla något som passar alla smaker och preferenser. Att avnjuta frukosten utomhus går utmärkt då vädret tillåter.

Till ert förfogande finns ett fullt utrustat kök, grillar, lägerelds platser samt en grillkåta (för uthyrning) om ni vill laga er egen kvällsmat. 

Vi har även en campingplats på området för dem som väljer att utforska världen med tält, husbil eller husvagn.

Varför inte redan idag boka er nästa övernattning här, för att få möjligheten att uppleva denna magiska miljö. 

Vi  hälsar er varmt och hjärtligt välkomna till vårt lilla paradis på jorden, platsen vi kallar vårt hem. 

/Anthony & Christian

 

Om ni vill upptäcka mer av Småland vill ni kanske kika närmare på: 

 

Ålshults Handelsbod, Getnö gård-Lake Åsnen resort, Huseby Bruk, Astrid Lindgrens värld, Glasriket, Möbelriket, Linnés Råshult, High Chaparall, Grönåsens älgpark, IKEA museet i Älmhult.

GDPR/Integritetspolicy:


www.toftahult.se ägs av Toftahult Bed & Breakfast Ålshult 11, 362 96 Ryd Sverige 
Alla frågor skickas till följande e-postadress: info@toftahult.se 
Vi lagrar och behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskydds- och sekretesslagarna.

Hantering av personuppgifter:

För att vi ska kunna ge dig bästa service och fullgöra våra uppgifter enligt aktuell lagstiftning ber vi dig att lämna ifrån dig namn, adress, telefonnummer och mailadress när du bokar bed & breakfast eller camping hos oss. Vi ber också om dina kortuppgifter för att garantera bokningen. Genom att du slutför bokningen samtycker du till att vi behandlar uppgifterna, vilket i praktiken innebär att de lagras i vårt bokningssystem. Uppgifterna används enbart för att komma i kontakt med dig med anledning av din bokning. De kommer inte att användas för marknadsföring utan ditt uttryckliga samtycke och du kan känna dig trygg med att vi aldrig säljer dem vidare till tredje part. Dina personliga uppgifter är dina och din integritet är viktigt för oss.

Toftahult skickar inga nyhetsbrev eller reklam.

Lagringstid:

Vi lagrar endast dina personuppgifter under så lång tid som de behövs eller i enlighet med gällande lagar och berörda myndigheter. Därefter raderar vi dina personuppgifter

Dina rättigheter:

Du har rätt att få veta vilka uppgifter Toftahult har registrerat och att göra ändringar i dessa uppgifter om de är felaktiga.  Du kan erhålla en digital kopia av informationen. Du har rätt att få dina personuppgifter raderade om uppgifterna inte längre är nödvändiga. Men inte om Toftahult är skyldig att spara dem enligt lagen.

Alla frågor som rör dina rättigheter besvaras genom att skriva till följande e-postadress: info@toftahult.se

 

Allmänna villkor:

För att boka måste gästen vara myndig och över 18år.
Bokningen är bindande för både gästen och Toftahult B&B i och med att det bekräftats av Toftahult B&B.
En skriftlig bokningsbekräftelse mailas alltid till gästen/beställaren.

Vid bokning anges namn, adress, mobilnummer och epost.
Gästen/beställaren skall ha egen försäkring och /eller avbeställningsskydd.

 

Incheckning från kl.15.00 avtalad ankomstdag och utcheckning kl.11.00 avresedagen.

Eventuell avbokning ska ske senast 24 timmar före bokad ankomst. Vid senare avbokning debiteras en natt. 
Detta gäller även vid utebliven ankomst.

Betalning sker vid avresa/förskott via kreditkort eller Swish. Ingen kontantbetalning.

Rökning är inte tillåtet inomhus.

Gästen skall vårda rummen väl och följa de ordningsregler, anvisningar och bestämmelser som gäller.

Gästen ansvarar själv för alla skador, som uppstår på fastigheten och dess inventarier, då gästen eller någon i sällskapet agerat vårdslöst.

Gästen får inte använda rummen till något annat än vad som avtalades vid bokningen (endast för övernattningsändamål) och gästen får inte låta fler personer övernatta i rummen än vad som uppgavs vid bokningen.

Gäster som bokar aktiviteter av Toftahult B&B, utövar dessa på egen risk och på eget ansvar.

Toftahult B&B tar inget ansvar för olyckor eller skador på person eller utrustning.

Krig, naturkatastrofer, strejker mm:

Både gästen och Toftahult B&B har rätt att säga upp bokningen om rummen inte kan tillhandahållas på grund av krigshandlingar, naturkatastrofer, arbetsmarknadskonflikt, längre avbrott i vatten - och energitillförseln, eldsvåda eller liknande större händelser, som varken Toftahult B&B eller gästen kunnat förutse eller påverka. Toftahult B&B  är i detta fall skyldig att fortast möjligt betala tillbaka vad gästen betalat, med avdrag för den nytta gästen har haft av rummen.

bottom of page